5 uleiuri esențiale care echilibrează hormonii și cum se folosesc! Foarte simplu de realizat, chiar la tine acasă.

Dezechilibrele hormonale pot afecta atat barbatii cat si femeile si pot determina numeroase simptome, inclusiv oboseala, modificari ale dispozitiei, probleme de fertilitate, crestere in greutate, depresie, insomnia. In cazul in care sunt netratate, dezechilibrele hormonale ar putea duce la boli cum ar fi diabetul si cancerul. Urmatoarele cinci uleiuri esentiale va pot ajuta sa va tratati dezechilibrele hormonale.

1. Ulei de lavanda: Lavanda ajuta organismul la echilibrarea modificarilor hormonale, si, de asemenea, trateaza durerea cauzata de crampele abdominale, in timpul menstruatiei. De asemenea,atunci cand femeile manifesta o stare emotionala si deprimanta fara nici un motiv in timpul ciclului menstrual sau atunci cand acestea sufera de dezechilibru hormonal, uleiul de lavanda calmeaza stresul si starile de disconfort.

2. Ulei de cimbru: Studiile au aratat ca uleiul esential de cimbru afecteaza, in mod pozitiv, progesteronul, prin imbunatatirea productiei acestuia. Nivelurile scazute ale acestui hormon duce la depresie, infertilitate si PCOS.

3. Ulei de busuioc: Functia glandelor suprarenale este de a face fata stresului de zi cu zi prin producerea de cortizol. Acest ulei esential stimuleaza raspunsul natural al organismului la stres, atat fizic cat si emotional. Cercetatorii au descoperit ca utilizarea zilnica a extractului de busuioc reduce simptomele generale de stres, cum ar fi epuizarea, probleme cu somnul si uitarea.

4. Ulei de salvie: Un studiu efectuat in 2014 a aratat ca inhalarea uleiului de salvie reduce nivelurile de cortizol cu 36% si creste nivelul de hormoni tiroidieni. Potrivit cercetatorilor “uleiul de salvie a avut un efect semnificativ asupra reducerii nivelului de cortizol si a avut si un efect anti-depresiv imbunatatind starea de spirit”.

5. Ulei de lamaie: Ovarele produc estrogen si progesteron, si atunci cand acesti hormone sunt dezechilibrati, persoana afectata poate suferi de infertilitate, sindromul premenstrual, cicluri mestruale neregulate sau dificile. Potrivit cercetatorilor olandezi, compusii din cojile de lamaie, care sunt, de asemenea, gasite in acest ulei, stimuleaza functiile hepatice, precum si producerea de hormoni prin reducerea colesterolului hepatic.