7 LUCRURI CIUDATE pe care le face corpul nostru pentru a ne proteja. Sigur nu știai asta…

 

652x450_130131-cascat

Căscatul.

Scopul principal al căscatul este să oxigeneze creierul după ce acesta a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

 

stranut

Strănutul.

De obicei, strănutăm când pasajele noastre nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Strănutul este modul organismului de a scăpa de acest „gunoi”.

intins_cascat_68408500

De ce ne întindem?

Ne întindem în mod instinctiv pentru a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice pe care urmează să le avem pe timpul zilei. Prin acest gest ne întindem mușchii, refacem refluxul de sânge și ne îmbunătățim starea de spirit.

 

sughit_77616500

Sughițul.

Când mâncăm foarte repede, înghițim bucăți mari de alimente sau mâncăm prea mult, nervul pneumogastric poate deveni iritat. Astfel, se dilată stomacul și se irită diafragma, provocându-se  un  un spasm al muşchiului, adică sughițul.

adevarul-despre-degetele-incretite-de-ce-se-incretesc-degetele-cand-stai-prea-mult-in-apa

De ce ți se încrețește pielea?

Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul poate fi alunecos și te protejează.

 

gain_00106700

Piele de “găină”.

Funcția primară a „pielii de găină” este de a reduce cantitatea de căldură din corpurile noastre care se pierde prin pori, făcând corpul să-și mențină căldura în condiții climatice nefavorabile.

 

aai-9231-1

De ce plângem?

Pe lângă faptul că protejează membrana mucoasă a ochiului atunci când obiecte străine vor să pătrundă în ochi, lacrimile reprezintă și un instrument de apărare emoțională.

 

loading...