7 lucruri pe care le indica parul corporal! Al 4-lea este cel mai GRAV….

Fiecare părticică a corpului nostru ne vorbește, oferindu-ne informații prețioase; de exemplu, despre nutriție. Deși cei mai mulți sunt atenți doar la semnele pe care le dau unghiile și părul, și firele de păr de pe corp ne oferă informații prețioase despre starea noastră de sănătate.

1. Despre zestrea genetică

Fiecare etnie diferită are un anumit tip de păr specific, lung sau scurt. Asiaticii au cel mai puțin păr corporal, în timp ce hispanicii au, de obicei, cel mai mult.

2. Probleme autoimune 

Dacă evaluezi firele de păr căzute de pe o anumită porțiune de piele, îți poți da seama dacă există o problemă cu sistemul imunitar. Este valabil și în cazul cheliei la bărbați.

3. Dezechilibre hormonale 

Hirsutismul este o afecțiune întâlnită la femei care le cauzează o pilozitate excesivă, ca în cazul bărbaților. Această problemă nedorită și jenantă indică un dezechilibru hormonal. Din păcate, nu există un remediu exact pentru această problemă, tocmai de aceea este foarte important să fie consultat un medic.

4. Ovarele tale ar putea avea nevoie de o verificare 

Hirsutismul însoțit de un ciclu menstrual neregulat semnalizează o mare problemă: cauza sa ar putea fi sindromul ovarian polichistic (ovarele sunt umflate și pline de lichid).

5. Tumori 

Dacă îți crește nivelul testosteronului și a Dehidroepiandrosteronul (DHEA) din sânge, înseamnă că este posibil să ai o tumoare care secretă hormoni masculini. În acest caz, trebuie să te adresezi de urgență unui medic.

6. Deficiență de fier și tiroidă hipoactivă

Toată lumea știe că este normal să pierdem aproximativ 100-150 de fire de păr în fiecare zi. Cum fiecare are propriul ciclu biologic, nu toată lumea pierde același număr de fire de păr în fiecare anotimp. Cu toate acestea, dacă pierzi mult mai multe fire de păr decât ar fi normal, înseamnă că, cel mai probabil, ai o carență de fier.

7. Obiceiuri proaste 

Anumite substanțe pe care le ingerăm lasă urme ce pot fi detectate în firele de păr ani la rând. Tocmai de aceea, trebuie să ai mare grijă ce medicamente folosești!

 

loading...