Așa ceva sigur nu ai mâncat! Rețeta perfectă de CARTOFI umpluți cu carne tocată. Vezi aici cum se prepară…

Carnea şi cartofii sunt întotdeauna o combinaţie excelentă dar cartofii umpluţi cu carne sunt absolut minunaţi, având în plus savoarea preparatelor la cuptor. Cartofii umpluţi cu carne sunt foarte gustoşi, săţioşi şi se pot servi atare dar şi mai bine împreună cu o salată, la prânz sau la cină.

loading...

Ingrediente:
15 cartofi
250 gr carne

1 ceapă
50 gr smântână
sare şi piper după gust
sos de roşii (după preferinţe)
40 gr unt

Mod de preparare:
1. Curăţiţi cartofii şi cu ajutorul unui cuţit scoateţi miezul.
2. Se fierb timp de 8- 10 minute, aşa fie pe jumătate gata.
3. Carnea cu ceapă se toacă sau se taie mărunt şi se adaugă sare şi piper.
4. Cartofii îi umplem cu carne tocată şi îi aranjăm bine într-un bol adânc, dar în aşa fel putem turna deasupra sos.
5. Smântână amestecată cu sare, se adaugă puţină apă şi unt topit, se amestecă şi se toarnă peste cartofi. Puteţi adăugaţi mai multe şi sos de roşii, pentru un gust mai intens.
6. Se gătesc cartofii timp de 30 minute în cuptor preîncălzit

la 180 de grade.
7. Se servesc cartofii umpluţi cu verdeaţă. Vor arată foarte apetisanţi, dar gustul – e incomparabil.
Cartofii umpluţi cu carne sunt minunaţi calzi, împreună cu o salată. Nu apucă se răcească

loading...