Bune maniere la masă. 25 DE REGULI DE ETICHETĂ pe care toată lumea ar trebui să le știe! E o rușine să nu le cunoști….

Cele 25 de Reguli De Eticheta pe care Toată Lumea ar trebui le cunoască!
Eticheta este cea care te învaţă ce trebuie faci pentru a avea un comportament ireproşabil. Poate astăzi mulţi dintre noi consideră – eronat – reguli de baza ale etichetei sunt demodate.
Este total greşit. Eticheta este o cultură a vorbitului, curtoaziei, apariţiei per ansamblu şi control asupra propriilor emoţii. În acest articol va vom lista 25 de reguli de eticheta pe care orice persoană respectabilă trebuie le cunoască şi îndeplinească. Haideţi vedem.
1 Atunci când spui „te invit”, tu plăteşti.

Dacă spui „hai mergem la un restaurant”, atunci fiecare plăteşte în numele lui. Dacă un bărbat doreşte plătească pentru o femeie, este în regulă ea accepte.
2 Niciodată nu faci o vizită neanunţat. Nu ştii în ce măsură deranjezi persoană în cauza.

O femeie britanică spunea atunci când avea vizitatori neanunţaţi, îşi punea pălăria pe cap şi cizmele în picioare şi, dacă îi plăcea vizitatorul spunea „A, ce bine, tocmai ce am ajuns acasă”, iar dacă nu „A, îmi pare rău, tocmai eram pe picior de plecare”.
3 Când eşti cu o altă persoană la masă, nu îţi pune telefonul mobil

pe masă. Acest gest arată telefonul în sine este mai important decât discuţia pe care o porţi şi în orice moment îţi poţi verifică contul de facebook, instagram şi aşa mai departe. Denotă lipsa de respect.
4 Nu invită o faţă în oraş ţi trimiţi cu altcineva mesaje toată seară.
5 Un bărbat nu cară niciodată poşetă doamnei. Dacă vrea îi poate cară pardesiul.

6 Dacă mergi alături de o persoană şi acea persoană salută în trecere o altă persoană, chiar dacă tu nu o cunoşti, trebui saluţi la rânduţi.
7 Nu este obligatoriu mănânci sushi cu beţe, mai ales dacă le foloseşti cu dificultate. Poţi folosi lejer tacâmurile.
8 Pantofii trebuie va fie tot timpul curaţi.
9 Evita vorbeşti nimicuri la telefon. Dacă ai neapărată nevoie vorbeşti cu cineva, alege te întâlneşti cu persoană în cauza faţă în faţă.
10 Atunci când cineva te jigneşte nu trebuie răspunzi cu aceeaşi moneda, nu te cobora la nivelul lor, doar zâmbeşte şi ignoră.
11 Un bărbat trebuie meargă întotdeauna în partea stânga a femeii. Excepţie fac bărbaţii care sunt în armata în cazul în care vor trebui salute pe stradă.
12 Şoferii trebuie fie atenţi atunci când sunt lacuri pe stradă nu stropească pietonii.
13 Sunt 9 lucruri pe care trebuie le ţineţi pentru voi exclusiv: vârstă, nivelul de bunăstare, certurile familiale, religia, problemele medicale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea şi dizgraţia.
14 Într-o sala de cinema sau teatru trebuie va aşezaţi pe locurile voastre cu faţă către cei care s-au aşezat deja. Bărbatul intră primul.
15 Un bărbat nu trebuie atingă o femeie fără permisiunea acesteia, fie este vorba de o tinere de mâna sau de umăr.

16 Dacă cineva te strigă „Alo, tu de acolo!”, nici măcar nu trebuie va deranjaţi rasopundeti. Dacă vor va abordeze, trebuie ştie o facă politicos.
17 Regulă de aur este folosest parfum cu moderaţie. Dacă seară încă îţi simţi parfumul, înseamnă toţi cei care au interacţionat cu ţine de-a lungul zilei sunt deja plictisiţi.
18 Un bărbat bine crescut respectă întotdeauna o femeie.
19 În prezenţa unei femei, bărbatul va fuma doar cu permisiunea ei.
20 Indiferent de statutul pe care îl ai, atunci când intri într-o camera în care sunt deja alţi oameni, tu trebuie fii cel care salută.
21 Respectă corespondenţă celorlalţi. Părinţii nu trebuie citească corespondenţă copiilor, partenerii nu trebuie şi citească mesajele sau e-mailurile unul altuia.
22 Nu încerca din răsputeri fii la modă, alege te îmbraci simplu şi cu bun gust.
23 Dacă cineva te iartă după ce ţiai cerut iertare, evita atingi persoană în cauza în semn de „îmi pare rău”. Oferă-i timp şi spaţiu.
24 Evita razi prea tare, vorbeşti prea tare sau priveşti insistent oamenii. Este jignitor.
25 Nu uită mulţumeşti şi apreciezi tot timpul ceea ce prietenii şi familia fac pentru ţine. Nu consideră ţi se cuvine.
Aşadar, eticheta contează, este un limbaj al respectului reciproc. Încercaţi, veţi vedea cât de mult va veţi diferenţia de toţi ceilalţi.