Care este TENSIUNEA ARTERIALĂ normală în funcție de vârstă. Toată lumea trebuie să știe asta! Vezi tabelul periodic…

 

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune probleme de sănătate şi poate apărea oricând. Află care este valoarea normală a tensiunii, în funcţie de vârstă.
Hipertensiunea arterială poate pune în pericol sănătatea bolnavului, deoarece poate provoca leziune pe artere şi poate creşte riscul de accident vascular, infarct, insuficientă renalăşi alte afecţiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine previi apariţia acestei boli având un stil de viaţă cât mai sănătos, potrivit unică.ro.
De asemenea, îţi poţi lua periodic tensiunea arterială, pentru a vedea dacă apar schimbări şi dacă este cazul te îngrijorezi. Pentru asta, ar trebui ştii care este valoarea normală a tensiunii în ficare etapă a vieţii. Ai aceste informaţii în tabelul de mai jos.

tens
Potrivit specialiştilor de la Asociaţia Americană a Inimii, citaţi de goodmorningcenter.com, de la vârstă de 20 de ani ar trebui îţi iei tensiunea la fiecare doi ani, dacă este maimică de 120/80. Când valoarea ei este mai mare, vizitele la medic ar trebui fie mai dese. Tensiunea creşte cu fiecare bătaie a inimii şi scade în timpul dintre două bătăi. Dinaceastă cauza, ea poate varia de la un minut la altul, mai ales dacă apar schimbări ale posturii, dacă faci mişcare, te stresezi sau nu dormi bine. Dacă valoarea este prea mare o dată, nu înseamnă suferi de hipertensiune. Medicul tău trebuie îţi măsoare tensiunea de mai multe ori, în perioade diferite. Pentru a pune un astfel de diagnostic.
Semne suferi de hipertensiune arterială
De cele mai multe ori, hipertensiunea arterială trece neobservată, însă sunt unele semne care ar trebui te trimită la medic. Astfel, durerile constante de cap, dificultăţile de respiraţie şi sângerările nazale sunt un semnal de alarmă. Riscul de a suferi de această afecţiune creşte după 45 de ani, de aceea, după această vârstă, ar trebui o iei anual. Sedentarismul, fumatul, consumul excesiv de sare, lipsa de potasiu, lipsa de vitamina D, consumul excesiv de alcool şi stresul pot favoriza apariţia bolii.
Cum previi apariţia hipertensiunii arteriale
Dacă ai fost diagnosticată cu hipertensiune arterială sau vrei previi apariţia ei, este obligatoriu ai un stil de viaţă sănătos. Mănâncă multe fructe şi legume şi evita produsele procesate, scade consumul de sare ţi menţine o greutate corporală normală. cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi şi limitează consumul de alcool. Renunţă la ţigări şi nu te stresa şi îţi va fi mai uşor lupţi cu hipertensiunea arterială.

loading...