loading...

Cel mai PUFOS și AROMAT CREMȘNIT făcut de mine! Am primit rețeta asta de la un BUCĂTAR CU 3 STELE! Uite cum se face…

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 45 min

INGREDIENTE
– 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
– 250 ml frişcă lichidă

Pentru crema:
– 500 ml lapte
– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 10 linguri zahăr
– 1 plic zahăr vanilat

Pentru servit

– 150 g zahăr pudră
PREPARARE:
1. Făină cu 100 ml lapte se amestecă şi se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul şi zahărul vanilat se pun pe foc amestecând continuu.
2. Când fierbe, se pune compozitia de făină cu lapte şi se continuă fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o crema groasă. Se lasă se răcească şi apoi se mixează pentru a obține o crema foarte fină.3. În tavă de aragaz se aşează o prima foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cutit cu lama groasă, apoi se toarnă frişcă bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie şi se da la rece de pe o zi pe altă.
4. Se taie cu un cutit foarte bine ascuțit şi se serveşte presărată cu zahăr pudra din abundență.

loading...