Cele mai gustoase SARMALE DE POST. Acesta este ingredientul secret care înlocuiește carnea…

Această reţeta de sarmale de post era una dintre cele mai mari bunătăţuri pe care bunicile noastre le pregăteau în timpul postului.

loading...
loading...

Sarmale de post cu tărâţe

INGREDIENTE:

1. o jumătate de kilogram de ciuperci
2. 4 morcovi fierţi
3. 2-3 cepe
4. 1 ardei gras roşu
5. ulei de floarea soarelui
6. o cană mare de tărâţe de grâu sau de ovăz (necesarul pentru 3 sarmale mici)
7. bulion
8. piper măcinat, seminţe de mărar, cimbru şi 3 foi de dafin

Mode de preparare

1. Taie mărunt ciupercile şi amestecă-le cu morcovitii fierţi făcuţi piure, ardeii şi cepele.

2. Adaugă puţină sare la combinaţia descrisă mai sus şi înăbuş-o apoi în ulei, la foc mic. Când observi se face zeamă (suc propriu) adaugă puţin bulion şi scoate compoziţia de pe aragaz.

3. Amestecă apoi acest amestec cu tărâţele de grâu sau de ovăz (Trebuie gândeşti cantitatea de tărâţe astfel încât o cană ajungă pentru 3-4 sarmale mici).

4. Tot ce îţi rămâne de făcut este umpli foile de varză cu tărâţele şi legumele amestecate, după care le pui la foc în sos de roşii sau bulion.

5. Fierbe sarmalele la foc domol, în jur de două ore. Poţi pune în timpul fierberii acestora foile de dafin, pentru un gust de savoare. De asemenea, presară ingrediente în bulion dinoală (cimbrul, piperul şi celelalte ingrediente descrise mai sus).

loading...