Cele mai savuroase sosuri preparate în casă cu care poți combina carnea de pui la cuptor!

Carnea de pui la cuptor este o rețetă tradițională benefică sănătății și care de asemenea permite o mulțime de combinații de savori, datorită diferitelor sosuri cu care o putem servi.
Fie că o servim alături de cartofi, cu orez, cu salate sau sub formă de preparat pentru aperitive, fără îndoială carnea de pui este unul dintre cele mai iubite alimente din bucătăria românească. Atunci când te hotărăști să o prepari la cuptor, ai la dispoziție o mulțime de sosuri cu care o poți combina și cu ajutorul cărora mesele tale vor fi întotdeauna variate.
Iată câteva idei delicioase de sosuri pe care le poți încerca chiar la tine acasă:
Sos de migdale
Pentru a pregăti acest sos, trebuie utilizate 75 de grame de migdale crude care se rumenesc ușor la foc mic, astfel încât să nu se ardă. Atunci când încep să se ,,rumenească’’, dă-le la o parte de pe foc și pune-le într-un blender, împreună cu o ceapă decojită (tăiate în bucăți mici și mijlocii), la care adaugă un vârf de cuțit de sare și puțină pâine ruptă bucățele. După ce mixezi aceste ingrediente, vei obține un sos dens care va fi perfect pentru a fi pus la cuptor alături de carnea de pui.

loading...
loading...

Sos de ciuperci

Taie o ceapă mărunt, și călește-o în ulei timp de 4-5 minute în timp ce amesteci. Peste ceapă, adaugă ciupercile champignon tăiate și călește-le timp de 5 minute la foc mare. Dacă este nevoie, adaugă mai mult ulei, sare și piper. Toarnă un pahar cu apă pentru a crea un mediu lichid pentru a fierbe ciupercuțele. Atunci când sunt gata, adaugă peste ciuperci smântână pentru gătit și mai las-o 5 minute pe foc. La final adaugă 3 căței de usturoi tăiați mărunt și închide focul!

Sos de roșii
Adaugă ulei în tigaie și pune 1 ardei roșu tăiat bucățele împreună cu o ceapă tocată mărunt și 2 căței de usturoi tăiați mărunt. În momentul în care încep să se rumenească, adaugă 1 kilogram de roșii coapte de grădină tăiate cubulețe. Adaugă oregano, și așteaptă ca roșiile să fiarbă. Amestecă cât poți de mult. Potrivește sosul de sare și piper. Dacă roșiile nu sunt suficient de dulci, le poți adăuga o lingură de zahăr sau îl poți lăsa așa. Atunci când roșiile s-au fiert, oprește focul și amestecă cu blenderul conținutul obținut. După ce ai mixat, dă prin strecurătoare sosul blenduit, pentru a obține cel mai fin sos de roșii. Poftă bună!

Sos de portocale
Pentru a te putea bucura de un pui învelit în sos de portocale ai nevoie de: sucul de la 2 portocale, o linguriță de miere, 1 linguriță de oțet de mere, 2 lingurițe de ulei de măsline, 1 linguriță de făină. Pune sucul de portocale într-o cratiță și toarnă lingurița de făină, după care amestecă bine. Toarnă pe rând fiecare ingredient în acest suc și așteaptă până dă în foc. Savoarea acestui sos este desîvârșită! Poftă bună!

Sos de soia
Deși în trecut soia nu era foarte apreciată, cu timpul aceasta a fost introdusă în multe tipuri de preparate pe care astăzi le servim fie acasă, fie la restaurant. Pe lângă gustul foarte bun, soia are multe beneficii pentru sănătate precum, controlul asupra colesterolului. Pentru a completa savoarea puiului la cuptor cu acest sos de soia va trebui să respecți următorii pași! În primul rând amestecă într-un recipient de 500 de ml sos de soia și zeama de la două lămâi. Acoperă carnea de pui cu aceste amestec, și păstreaz-o la frigider timp de o oră pentru a se impregna gustul deosebit al marinadei.

Tu cu ce tip de sos asortezi carnea de pui?

loading...