Cum să faci cele mai delicioase GOGOȘI BĂNĂȚENE ! Vezi aici ingredientul secret care le face fragede și pufoase…

Gogoşile perfecte sunt moi, pufoase şi fragede.

loading...
loading...

Ingrediente:

500 g făină
3 ouă mari
3 linguri zahăr
2 linguri unt
1 lingură drojdie
sare după gust
lapte cât cuprinde
100 g zahăr pudra
1 pliculeţ zahăr vanilat
coajă de lămâie
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un vas adânc se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ (nu fierbinte!), drojdia, o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Se amestecă uşor şi se lasă la cald, crească.

Făină se pune într-un castron adânc de frământat, iar în mijloc se face o gropită. În mijloc de toarnă maiaua, se amestecă uşor cu degetele, apoi se adaugă restul ingredientelor. Seamestecă bine, până se încorporează tot oul şi se desfac toate cocoloaşele.

Coca se lasă la crescut, la cald, într-un castron acoperit cu folie alimentară.

După aproximativ o ora, timp în care coca şi-a dublat volumul, se întinde o foaie groasă, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei căni se decupează din foaie bucăţi rotunde. Gogoşile se lasă încă 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu puţină făină, cât nu se lipească.

Între timp se încinge uleiul. Gogoşile se prăjesc pe ambele părţi. Când au căpătat o culoare arămie, se scot pe un prosop de hârtie şi se lasă se răcească.

loading...