Dacă faci această BAIE îți vei îmbunătăți Circulația Sângelui, funcțiile nervilor și te va ajuta să eliberezi toate TOXINELE din corp!

Această Baie Eliberează Toxinele Din Corp, Relaxează Muşchii, Stimulează Funcţiile Nervilor, Reduce Inflamatia Şi Îmbunătăţeşte Circulaţia Sângelui.
Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de săruri Epsom, se foloseşte pe scară largă pentru “tratarea” anumitor afecţiuni acasă, de la reducerea stresului, la calmarea durerilor şi catifelarea pielii.

Sare Epsom sau săruri Epsom înseamnă sare amară, pură şi naturală. Sarea amară Epsom are proprietăţi şi efecte benefice extraordinare. O baie cu sare amară Epsom reprezintă o modalitate potrivită de a te bucură de numeroasele sale beneficii.
Sarea Epsom prezintă numeroase beneficii pentru sănătate şi de aceea a

fost folosită de milenii în tratamentele de detoxifiere, dar şi în grădinărit şi la curăţarea casei. Sarea Epsom se găseşte foarte uşor şi nu este deloc costisitoare.
Numele sării Epsom vine de la salina Epsom din Surrey, Anglia. Această sare este diferită faţă de celelalte tipuri de sare datorită elementelor

componente, minerale pure de magneziu şi sulf, ambele extrem de eficiente în detoxifierea întregului organism. Acestea sunt uşor absorbite de piele şi pătrund în circulaţiasângelui. Pielea, fiind o membrană poroasă, absoarbe mineralele şi eliberează toxinele.
Atunci când este adăugată în apă, sarea Epsom generează un proces numit

ozmoza inversă care elimina sarea şi alte substanţe toxice din corp, creând spaţiu pentru sulfati şi magneziu pătrundă în corp.
Magneziul este extrem de important pentru organism întrucât conţine peste 325 de enzime, ameliorează inflamatiile, stimulează funcţiile muşchilor şi nervilor, îmbunătăţeştecirculaţia sângelui şi oxigenarea întregului organism.

Sulfatii sunt absolut necesari pentru o piele sănătoasă, ţesuturile nervilor şi articulaţii. Această combinaţie de sulfati şi magneziu eliberează toxinele din corp şi ajutăla construirea unor molecule de proteină cheie pentru creier, ţesuturi şi articulaţii.
Folosirea frecvenţa a sării Epsom în baia dumneavoastră ajută la

ameliorarea durerilor de muşchi, inflamatiilor, ciupercilor de la picioare, vânătăilor, tratează bolile cronice, atenuează durerea, detoxifică corpul şi reglează nivelul de minerale şi sulf din corp.
Totuşi, înaintea utilizării sării Epsom, femeile însărcinate, persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare, cei care au răni deschise pe corp şi cei deshidratati, este bine consulte un expert în sănătate.
Iată cum se face baie cu sarea Epsom:
Ar trebui îţi aloci undeva la 40 de minute întrucât corpul are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a elimina toxinele şi încă 20 pentu a absorbi mineralele din apă. În cadă umplută cu apă călduţă, adăugaţi sare Epsom în cantităţile următoare:
– Copiii sub 30 kg: ½ cană de sare într-o cadă de mărime standard
-Persoanele între 30-45 kg: 1 cană de sare într-o cadă de mărime standard
-Persoanele între 45- 68 kg: 1 ½ căni de sare într-o cadă de mărime standard
-Persoanele peste 70 kg: 2 căni de sare într-o cadă de mărime standard.

Alte sfaturi utile:
Pentru a amplifică efectele antioxidante ale băii, adăugaţi şi ½ de cană de ulei de măsline care conţine polifenoli şi este foarte benefic pentru sănătatea pielii. Puteţiadaugă şi ghimbir şi pudra de ardei cayenne pentru a creşte căldură şi pentru a transpiră mai multe toxine.
Evitaţi săpunul pentru va interfera cu procesul de detoxifiere şi cu acţiunea mineralelor. După baie, odihniţiva 1-2 ore. În caz de artrită, asoigurati-va staţi activi cât mai mult timp posibil pentru a preveni congestia articulaţiilor.

Folosirea externă a sărurilor Epsom nu prezintă pericole şi este deosebit de eficientă. Printre altele, aceste săruri pot fi folosite pentru:
Curăţarea porilor. Pune 1/2 linguriţă de săruri într-un pahar cu apă călduţă şi masează pielea pentru a înlătura punctele negre, pentru a curată şi deschide porii şi pentru a împrospăta pielea.
Ameliorarea durerilor musculare. O soluţie de săruri Epsom ajută la eliminarea lichidelor din organism, favorizând reducerea edemului din ţesuturile inflamate. Deoarece elimina lichidele din organism, se elimina, de asemenea, şi acidul lactic, substanţă care contribuie la apariţia durerilor muscular. Pentru relaxarea acestora, adaugă o canăsau două de săruri în apă fierbinte de baie.

În tratarea luxatiilor şi contuziilor. Sărurile Epsom reduc inflamatiile produse de luxaţii, precum şi contuziile. Pentru această, adaugă două căni de săruri în apă călduţă de baie.
Ameliorarea hemoroizilor. Deoarece ajută la reducerea ţesuturilor inflamate, sărurile Epsom sunt foarte bune şi în tratamentul hemoroizilor. Adaugă o cantitate mică de săruri şi o baie de şezut.