Dacă nu ai grijă când pregătești murăturile pentru iarnă, acestea pot să fie cancerigene!

În România 8/10 femei pregătesc murături în fiecare iarnă. Și bine fac, spun doctorii. Doar că din alimentele sănătoase, murăturile se pot transfoma de multe ori în unele periculoase sau chiar ADHD!

loading...

Benzoatul de sodiu, cel de potasiu și acidul benzoic sunt trei dintre cei mai folosiți conservanți din industria murăturilor.  Îi găsim adesea inscripționati pe borcanele de murături din supermarket, pe care le cumpără chiar și gospodinele cele mai pricepute. Au rolul de potențatori de aromă, dar și acela de a distruge orice bacterii si fungi. Sunt studii care au arătat ca benzoatul de sodiu se poate combina cu acidul ascorbic, adică cu vitamina C și poate să apară benzenul, o substanță chimica cancerigenă și bine cunoscută, spune dr. Andreea Dragomir, medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice. De asemenea, medicii recomandă să nu folosim apă fiartă pentru saramură, ci rece. Apa clocotită distruge o parte din vitamine, iar prima care se pierde este vitamina C. Varianta cu apă rece va păstra mare parte din nutrienți. În timpul murării au loc procese de fermentație! Datorită lor, legumele puse la saramură sunt benefice pentru sănătate!

loading...