De când am găsit rețeta perfectă pentru PANDIȘPAN, îmi iese pufos, moale și aerat! Vezi aici cum se face ADEVĂRATUL PANDIȘPAN….

De câte ori ai făcut pandișpan niciodată nu ţi-a ieşit pufos, moale şi aerat? Pare simplu de făcut, însă trebuie să pui în aplicare şi nişte trucuri.

loading...

Le vezi aici
1. Respectă cantitatea de ingrediente: 1 pahar de făină, 6 ouă, 0.5 linguriţă de praf de copt, 1 pahar de zahăr.

2. Ouăle trebuie ţinute 10-15 minute în congelator, înainte de a le bate bine.

3. Ouăle trebuie bătute cu mixerul, la viteză maximă.
ATENŢIE MARE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafaţă vasului şi rar până pe fundul lui.

4. Se pun porţii mici de zahăr şi abia după ce masă de ouă îşi măreşte volumul de 4-5 ori.

6. Făină cernută se pune după ce preşti mixerul. Mai întâi se amestecă cu lingură, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poţi stîngi în prealabil bicarbonatul cu niştezeamă de lămâie.

7. Pandişpanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Dacă deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie reduci temperatura. El se coace în aproximativ 45 de minute. Bineînţeles, timpul de coacere depinde de diametru formei.

8. Cuptorul nu se deschide în timpul coacerii, altfel pandişpanul se lasă. De răcit, trebuie se răcească în formă.

loading...