Dieta care te ajută să slăbești 1kg pe zi!

Dieta de 17 zile este cea mai sănătoasă dintre dietele despre care am auzit. Deși numele te poate face să crezi că vei slăbi în 17 zile, dieta presupune 3 cicluri de câte 17 zile, apoi ciclul a patrulea este acela de a te menține sănătos pe termen lung. Practic înveți să mănânci sănătos și să îți schimbi total regimul alimentar, dar datorită faptului că această dietă este atât de diversificată, nu te vei plictisi niciodată!

În prima parte vei slăbi între 5 și 8 kg iar într-un final o să ajungi la greutatea ideală. Medicul Michael Rafael Moreno și-a dat seama că după 21 de zile corpul se obișnuiește cu un obicei nou, iar după 17 zile metabolismul devine mai lent! Regula de aur a acestei diete este ca o dată la 17 zile să îți schimbi alimentele din meniu!

Stadiul 1: 17 zile – Accelerează slăbirea.

Aceasta este cea mai strictă etapă, în care ai voie să consumi doar între 1000 și 1200 de calorii pe zi! În aceste 17 zile vei slăbi între 5 și 8 kg pentru că vei elimina foarte multă apă, dar și grăsimile acumulate. În această perioadă ai voie să consumi doar : ceai verde, somon, ouă, ton, pui, curcan, iaurturi, cantități foarte mici de ulei de măsline, mere, portocale, pere, fructe de pădure și legume!

Stadiul 2: 17 zile – Activează-ți metabolismul.

În acest stadiu trebuie să consumi între 1400 și 1700 de calorii și poți să slăbești între 2 și 4 kg. Scopul acestui ciclu este să-ți restabilească metabolismul printr-o strategie care implică creșterea și descreșterea consumului caloric pentru a stimula arderea grăsimilor. Acum însă ai voie să adaugi în meniul tău și puțin din carnea de vită, porc, miel și orez.

Stadiul 3: 17 zile – Noi obiceiuri alimentare.

Când ajungi în etapa asta nu o să mai slăbești atât de mult, însă vei căpăta unele obiceiuri alimentare foarte sănătoase. Este o perioadă se stabilizare în care poți consuma mai multe fructe și cereale integrale, dar și gustări de peste 150 de calorii și chiar alcool în cantități mici.

Stadiul 4: Durată nelimitată – Stil de viață sănătos.

După ce au trecut cele 51 de zile în care ai mâncat sănătos și ți-ai format o alimentație bună, ai căpătat deja obiceiuri noi și sănătoate pe care le vei avea toată viața. Respectă regulile unei alimentații echilibrate, răsfață-te în weekend (cu limită!) și fă sport 150-300 de minute pe săptămână, iar scăderea în greutate va continua până vei ajunge la greutatea ideală!

loading...