Ești FUMĂTOR? Trebuie să citești neapărat ASTA! Aceste 4 INGREDIENTE banale pot curăța plămânii de NICOTINĂ și GUDRON…dacă știi cum să le folosești! VEZI AICI…

Este cunoscut de către toată lumea faptul fumatul este un obicei nociv care ne afectează grav starea de sănătate. Totuşi, oamenii de ştiinţă au descoperit există câteva alimente care ne pot curată plămânii de substanţele dăunătoare din componentă ţigărilor. Dacă va număraţi printre fumători sau aveţi cunoştinţe fumătoare înrăite, ar fi bine împărtăşiţi cu ei beneficiile alimentelor de mai jos.

1. Seleniul – seleniul este un mineral care se găseşte în componentă anumitor alimente, dar poate fi luat şi sub formă de supliment. Enzima care produce vitamina E stimulează şiîntăreşte membrană pulmonară.
În plus, este un antioxidant foarte puternic. Nucile sunt cea mai bună sursă de seleniu din alimente. De asemenea este de ajutor dacă consumi cereale.
2. Usturoiul – este un aliment extrem de sănătos pentru plămânii noştrii pentru -i curată şi purifică complet.

Usturoiul este recunoscut mai pretutindeni în lume pentru multiplele sale beneficii, pentru care se şi foloseşte de multe secole pe post de remediu naturist.
Usturoiul este foarte eficient şi pentru tratarea bolilor respiratorii. Lucrează uimitor de bine în prevenirea şi vindecarea tuberculozei, pneumoniei, catârului nazal, bronşitei, catârului bronşic cronic, congestiei pulmonare, astmului, şi tusei convulsive.

Pentru bronşită cronică, poţi prepară propriul extract de usturoi combinând într-o sticlă 100 de ml de alcool 90° cu 40 de grame de usturoi spălat bine şi tăiat cubuleţe. Preparatul se lasă la macerat timp de cinci sau şase zile, după care se strecoară. Se pun 20-30 de picături într-un pahar cu apă. şi se bea.
Acelaşi preparat poate fi folosit şi pentru catâr şi astm. În acest scop, se recomandă torni 15-30 de picături de macerat într-un pahar cu apă, apoi adaugi un strop de mentă pentru aromă.

Bea zilnic câte un pahar din infuzia diluată astfel.
Împotriva tuberculozei, se recomandă consumi zilnic un bulb întreg de usturoi. Porţiile pot fi distribuite cum vrei pe parcursul zilei. Cel mai indicat este foloseşti usturoi crud sau uşor rumenit în cuptor. Poţi prepară inclusiv un sos cu gălbenuş de ou şi ulei. În acest caz, evita fierbi lichidul pentru a nu reduce din proprietăţile sale medicinale.

3. Ghimbirul – datorită proprietăţilor sale antiseptice şi antibacteriene, ghimbirul purifică canalele bronhice.
Ghimbirul este folosit în alimentaţie, dar şi în medicină tradiţională. Iarnă, acest condiment special face mâncarea mai uşoară şi mai uşor digerabilă, este revigorant, vasodilatator, are efect de liniştire, reglează echilibrul intern al organismului şi contribuie la menţinerea sănătăţii scalpului, fiind un remediu excelent pentru mătreaţă. Chinezii consideră ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale în dietoterapie, alături de oţetul de orez, vinul de orez, sare şi miere.
Ghimbirul contribuie la eliminarea mucozităţilor depuse la nivelul plămânilor, ameliorând simptomele astmului. De altfel, În China, plantă este cunoscut antiastmatic de peste 3000 ani, folosinduse un suc preparat din ghimbir şi morcovi în cadrul tratamentului bolilor respiratorii. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
4. Grapefruit-ul – conţine antioxidanţi şi este recunoscut drept un aliment foarte puternic în combaterea cancerului. Consumul de gref reduce proliferarea celulelor canceroase în corp. Ajută la curăţarea plămânilor.

loading...