FEMEI! NU ignorati cele 8 simptome ale UCIGASULUI SILENTIOS!

Mai mult de 50% dintre femeile diagnostitate cu cancer ovarian pierd lupta cu boala.

Cancerul de ovar apare din epiteliul sau stroma ovariana. Are mortalitate mare. Simptomele sunt nespecific. Diagnostic e foarte tardiv, cand tumora a metastazat sau s-a extins in cavitatea peritoneala ( carcinomatoza peritoneala ).  In stadii incipiente, sansele sunt insa mult mai bune. Doar 45% dintre femei supravietuiesc 5 ani dupa acest diagnostic. 1/70 femei dezvolta acest cancer. Varful afectiunii este peste 60 ani, dar dupa 40 ani incepe sa fie diagnosticat. Ignorand toate simptomele care însoțesc 80% din cazurile de cancer, acestea sunt diagnosticate numai atunci cand ajung la un stadiu avansat.

Acestea sunt simptomele care nu trebuiesc ignorate:

1. Dureri de spate frecvente
Dacă sunteți sigura că nu suferiti de osteoporoză sau artrita, atunci aceste dureri pot fi un simptom grav de cancer ovarian.

2. Dureri la nivelul stomacului și a pelvisului

3. Cicluri neregulate
Statistic, femeile mai în vârstă decât 55 de ani sunt expuse unui risc ridicat de cancer ovarian. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi întotdeauna cazul. Cancerul poate sa apara chiar si la fetele tinere, care nu au avut încă primul ciclu.

4. Epuizarea frecventă pentru nici un motiv
Oboseala care survine rapid, greață și pierderea poftei de mâncare, oboseală extremă poate fi semne grave pe care le are pacientul cu cancer ovarian. Peste 80% dintre femei prezinta cel putin unul dintre simptomele cancerului ovarian cu câteva luni înainte de a fi diagnosticat.

5. Satietatea precoce
„Satietate precoce”, sau un sentiment de plenitudine, este una dintre cele patru cele mai importante și cele mai comune simptome ale cancerului ovarian. Ar fi ușor de confundat ca acest lucru este un simptom al problemelor digestive, dar nu va lasati pacaliti!

6. Dureri in timpul actului sexual
Dureri in timpul actului sexual pot fi un alt indiciu puternic că vă aflați în stadii incipiente ale cancerului ovarian, spune Medical News Today. Acest lucru se referă la presiunea și dureri în zona pelviană, precum și nevoia de a urina frecvent și de urgență. Indiferent dacă este mai mult sau mai puțin dureros, cel mai bine este să se consulte cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

7. Vărsături
Potrivit ginecologului Jeffrey Stern, unele cazuri de cancer ovarian pot duce la constipatie care provoacă greață, dureri abdominale si pierderea in greutate.

8. Creșterea excesivă a părului și parul inchis la culoare
Cu toate că, de obicei, nu este considerat a fi un simptom al cancerului, este cu siguranta ceva ce nu trebuie neglijat. Cu toate acestea, unele femei au experiența opusa – pierderea parului.