Îți e poftă de gustul copilăriei? Cea mai bună rețetă pentru SAVARINE DE CASĂ delicioase. Niciodată nu mi-au ieșit așa bine! Iată cât de ușor se prepară…

Ai nevoie de

loading...

250 gr făină
2 ouă
150 ml lapte cald
30 ml ulei
1 lingură zahăr
un praf de sare şi 1 drojdie uscată (max 7 gr )
Pentru sirop:
400 ml apă
150 gr zahăr
1 esenţă rom
Pentru decor: 500 ml frişcă

Se prepară astfel

Într-un castron amestecăm ouăle cu zahărul, uleiul, praful de sare, le mixăm iar în laptele călduţ dizolvăm drojdia.

Le amestecăm împreună şi apoi adăugăm treptat făină. Lăsăm dospească într-un loc călduţ până îşi dublează volumul.

Din compoziţie putem cu lingură în formele de savarine (eu am folosit formele mai mari pentru coşuleţe) doar trei sferturi din formă dospită şi mai lăsăm cam 15-20 minute la dospit.

Apoi le coacem la foc potrivit 30-35 minute până capătă o culoare maronie. Între timp punem apă cu zahărul la fiert 2-3 minute dea în clocote îl lăsăm la răcit şi apoi adăugămesenţă de rom.

Frişcă o batem tare cu mixerul 2-3 minute.

După ce s-au copt le scoatem din forme le întoarcem le tăiem un căpăcel dar nu de tot apoi le scufundăm în sirop pe fiecare în parte şi le aşezăm pe o tavă.

Umplem savarinele cu frişcă cu ajutorul unui pos şi le ornăm cu gem de căpşuni (după preferinţe).

loading...