Nu ai mâncat în viața ta așa bunătăți! GOGOȘI LA CUPTOR, mai sănătoase și gustoase decât cele CLASICE. Iată cum se prepară…

Iată reţeta:

loading...
loading...

Ingrediente:
350 g făină
180 ml lapte călduţ

10 g drojdie uscată
1 lingură unt nesărat
80 g zahăr
1 ou
1 vârf de linguriţă nucşoară
1/2 linguriţă sare

Pentru glazură (opţional):
zahăr pudra vanilat
glazură de ciocolată
Mod de preparare:
1. Pune o treime din laptele călduţ într-un castron mare.Se sfărâma drojdia înăuntru şi lasă stea 5 minute. Într-un bol mic, combină restul de lapte cu zahărul şi unt. Adaugă în bolul mare, amestecă. Adaugă şi oul, amestecă până la omogenizare.
2. Adaugă treptat făină, nucşoară şi sarea şi amestecă până la omogenizare. Dacă aluatul format e lipicios, mai adaugă făină până când nu mai e.
3. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, timp de 5 minute/până când aluatul e maleabil, elastic. Formează o “bilămare din el, pe care pune-o într-un vas uşor uns cu ulei ( nu se lipească de el), acoperă cu folie alimentară şi lasă-l la crescut, până se dublează.
4. Întinde aluatul cu un sucitor, nu îl lasă foarte gros deoarece în cuptor îşi va dublă/triplă mărimea.
5. Cu un pahar normal decupează gogoşile. Dacă vrei faci din acelea cu gaură, e simplu: cu un păhărel de ţuică sau cu un capac de ruj/dop de sticlă decupezi şi centrul gogoşii.
6. Preincalzeste cuptorul la temperatura mare. Pune o hârtie pergament pe o tavă, pune gogoşile pe ea. Acoperă cu un prosop curat şi lasă aşa 45 de minute.
7. Da gogoşile la cuptor 7-10 minute ( verifici nu se ardă). Scoate-le, lasă-le la răcit 5 minute şi apoi acoperă-le în glazură de ciocolată sau, mai simplu, presară zahăr pudradeasupra.

loading...