NU IGNORA! Specialiștii vorbesc: De câte ori pe săptămână trebuie să faci dragoste! Vezi aici…

Experţii de la Universitatea din Harvard au analizat viaţă sexuală a 44 de cupluri de diferite vârste şi au tras câteva concluzii legate de cât de des ar trebui faci sex în fiecare săptămâna.
Conform cercetătorilor, sexul este o experienţă mai intensă din punct de vedere emoţional pentru bărbaţi decât pentru femei. Acest lucru se datorează faptului ei tind îşi exprime sentimentele mai mult prin acţiuni decât prin cuvinte.

„Pentru unii bărbaţi, sexul poate fi modalitatea primară de a îşi exprimă intimitatea”, spune Justin Lehmiller, psiholog la Universitatea din Harvard, potrivit wsj.com. Altfel spus, dacă sunt privaţi de sex, ei rămân fără principalul mod de expresie emoţională.
Cercetătorii spun orice fel de atingere fizică ridică nivelul de oxitocina din creier, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Orgasmul face creierul elibereze multă oxitocinaşi vasopresină, aşanumiţii „hormoni care dau bună dispoziţie”. Bărbaţii depind de partenere lor nu doar pentru sex, ci şi pentru atingerile non-sexuale.

Ei tind ajungă la orgasm mai des decât femeile, iar acest lucru le îmbunătăţeşte nivelul de testosteron şi îi face se simtă mai bine. Abstinenţă îi face pe bărbaţi îşi reprime chiar şi instinctele emoţionale primare.

Totuşi, de câte ori este normal faci sex pe săptămâna? După ce au analizat vieţile amoroase ale celor 44 de cupluri, specialiştii au concluzionat , în jurul vârstei de 20 de ani, frecvenţa normală de contacte sexuale ar fi de 3-4 pe săptămâna. Între 30 şi 39 de ani se ajunge la 2-3 partide de sex pe săptămâna, iar de la 40 la 60 la 2 raporturi sexuale pe săptămâna. După 60 de ani, însă, oamenii ajung facă sex maxim o dată pe săptămâna.

Studiul a mai scos la iveală şi persoanele care fac sex mai des se şi implică emoţional mai mult în relaţii.

loading...