PRĂJITURA CAPPUCCINO – E atât de DELICIOASĂ că îți provoacă dependență! Merită făcută de SĂRBĂTORI. REȚETA AICI

Prăjitură Cappuccino! 😍

Ingrediente. ⬇

-Blat:
-7 ouă
-150 g zahăr
-150 g făină
-2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
-50 g nuca prăjită şi măcinată
-50 g nuca prăjită şi sfărâmată
-1 plic praf de copt (10g)
-Crema:
-225 g zahăr
-250 g unt sau margarină ramă
-3 ouă
-5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino

Sirop:
-Suc de portocale + rom sau zeamă de compot
-Strat de frişcă + ornat:
-2 plicuri frişcă
-350 ml lapte rece
-Bifează tot Salvează ingredientele

Mod De Preparare. ⬇

Preincalziti bine cuptorul şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt (32x 40 cm).

Blat:
Într-un bol, cerneţi făină împreună cu praful de copt şi amestecaţi-le cu cappuccino.
Bateţi albuşurile spumă tare, adăugaţi zahărul şi rebateţi până se întăreşte. Adăugaţi pe rând gălbenuşele şi bateţi uşor, apoi înglobaţi cu o lingură amestecul cu făină, iar lasfârşit amândouă felurile de nuca.

Turnaţi amestecul în tavă pregătită şi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau până ce este copt şi trece testul cu scobitoarea. Scoateţi din tavă pe un grătar şi lăsaţi la răcit.

Crema:
Puneţi într-un vas la bain-marie ouăle întregi şi zahărul, amestecând continuu, apoi după câteva minute adăugaţi cappuccino. Lăsaţi pe baia de aburi circa 15 min frecând continuu, până se îngroaşă bine.

Lăsaţi se răcească complet, apoi adăugaţi pe rând câte 1 lingură din crema, în untul frecat spumă, omogenizând de fiecare dată.

Însiropaţi bine blatul ( al meu a crescut foarte mult de aceea am preferat -l tăi în două şi pun crema la mijloc). Puneţi deasupra crema, apoi frişcă bătută spumă tare cu laptele şi decoraţi cu puţin praf cappuccino sau cum doriţi.

Daţi la rece până la servire.

sursa