SECRETUL pentru CEL MAI GUSTOS GRĂTAR! Iată ce trebuie să faci pentru gătirea CORECTĂ și RAPIDĂ a cărnii…

Pentru că a venit vara, foarte mulți români aleg să facă grătar la sfârșit de săptămână. Pentru a obține grătarul perfect și cea mai suculentă carne, tot ce trebuie să faci este să ții cont de un mic truc. Astfel carnea va avea un gust deosebit și nu se va arde. Iată despre ce este vorba.

Grătarul perfect? Asa se obține cea mai suculentă carne

Uneori, carnea gătită la grătar se poate usca și poate fi ușor înecăcioasă. Pentru a evita astfel de situații, este bine să se țină cont de un truc simplu și eficient. Astfel carnea va fi suculentă și va avea un gust aparte.

Tot ce trebuie să faci este să poziționezi grătarul astfel încât pe suprafața lui să existe două zone cu temperaturi diferite. Una dintre ele trebuie să aibă o temperatură mai ridicată, în timp ce alta trebuie să aibă o temperatură mai scăzută. În zona cu temparatură ridicată, focul trebuie să fie mai puternic. Acolo trebuie să fie pusă carnea prima dată. Când acest aliment trebuie lăsat acolo până începe să își schimbe culoarea. După aceea, carnea va fi mutată în zona în care focul nu este la fel de puternic, iar temperatura este mai scăzută. Trebuie lăsată la foc mic până când este gata.

De asemenea, pentru a avea un gust deosebit, este indcat să lași carnea la marinat cel puțin o zi. În felul acesta, toate aromele vor pătrunde în carne, iar la final, gustul acestui aliment va fi unul deosebit.

Așadar, data viitoare când prepari carne pe grătar, ai putea încerca să ții cont de trucul de mai sus. De asemenea, dacă vei lăsa carnea la marinat, atunci gustul acestui aliment va fi cu siguranță unul deosebit. Sunt trucuri simple și eficiente pe care le poți folosi.

loading...