Sigur nu știai asta: Semene ce indică probleme cu glanda tiroidă…

Glanda tiroida este cea mai importanta glanda din corpul nostru  si controleaza multe din functiile corpului.Aceasta glanda este localizata in gat si produce hormoni ce regleaza metabolismul. Daca exista o secretie  in plus sau in minus a acestor hormoni se produce dezechilibru. Disfunctia tiroidei este greu de depistat deoarece multi dintre noi ne gandim la altceva cand simtim anumite simptome.In continuare o sa va prezin 8 simptome frecvente in cazul disfunctiei tiroidei.

1.Schimbari de greutate: Hipotiroidismul poate fi responsabil  de luare in greutate brusca.

2.Balonare si umflaturi pe piele: Hipotiroidismul poate cauza balonare.Umflaturile de cele mai multe ori sunt pronuntate la nivelul fetei.Daca observi astfel de schimbari ar fi bine sa mergi la medic.

3.Anxietate: Daca te simti nervos, agitat si iritat asta poate fi din cauza secretiei in exces si functionarea prea rapida a metabolismului.Pot aparea si probleme cu concentrarea.

4.Menstruatie neregulata: Sunt doua cazuri in care glanda tiroida poate afecta ciclul menstrual.In cazul de hipotiroidism vei avea un ciclu lung si dureros si in cazul hipertiroidismului in ciclu foarte scurt sau chiar inexistent.

5.Schimbari bruste de comportament

6.Caderi de par sau pilozitate a fetei

7.Dureri msculare

8.Oboseala si epuizare