Toate femeile trebuie să citească: 10 fructe și legume care ajută la îngrijirea pielii!

Știm cu toții că mâncarea, în special fructele și legumele joacă un rol vital nu numai în sănătatea noastră generală, ci și în aspectul pielii noastre. Dar ați știut că anumite fructe sunt deosebit de prietenoase față de piele? V-am pregătit o listă cu 10 fructe și legume pe care ar trebui să le stocați dacă doriți o piele sănătoasă, strălucitoare care radiază atât în interior cât și în exterior.

1. Mere: Este posibil ca acestea cele mai în trend fructe, dar mărul este încă unul dintre fuctele preferate ale pielii tale pentru un motiv bun. Pentru pielea tinerească alegeți soiul roșu, care deține cel mai mare conținut de colagen pentru a ajuta la elasticitatea pielii.

2. Pepene: Cu vara chiar la nas, ne putem achizițona acest fruct de la aproape orice colț de stradă. Dulce și răcoritor, cu un conținut de apă peste 90%, consumând acest fruct delicios vă hidratează pielea din interior.

3. Banane: Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral vital pentru menținerea echilibrului umidității pielii. Pielea uscată severă este un simptom clasic al deficitului de potasiu, așa că încercați să includeți o banană ca parte a aportului zilnic de fructe.

4. Coacăze: Aceste “vitamine mici albastre” împachetează un pumn nutrițional destul de mare pentru dimensiunile lor. O sursă fantastică de antioxidanți, bogată în fibre și vitaminele A și C, adăugându-le în dieta ta, va face lucruri grozave pentru piele.

5. Ananas: Ananasul a fost folosit în unele culturi ca plante medicinale de ani de zile, deoarece acestea sunt singurele fructe cunoscute a conține o enzimă numită bromelain care luptă împotriva inflamației pielii.

6. Căpșune: Infinit apetisant, cine poate rezista unui castron de căpșuni coapte? Îndrăznește, știind că pielea ta îți va mulțumi pentru asta. Aceste frumuseți roșii sunt deosebit de ridicate în acidul ellagic luptă împotriva daunelor UV și a ridurilor.

7. Kiwi: Este oficial fructul care conține cea mai mare parte a vitaminei C, ingredientul de bază al pielii pentru vibrație și strălucire.

8. Rodie: Ca și afinele, rodiile au fost, de asemenea, înzestrate cu titlul bine-meritat de super fruct. O altă forță nutrițională datorită conținutului de compuși puternici anti-îmbătrânire care ajută la stimularea regenerării celulelor pielii.

9. Cireșe: Cireșele (la fel de delicioase) conțin o concentrație mai mare de antioxidanți decât orice alt fruct, ajutând la combaterea radicalilor liberi și, astfel, încetinirea procesului de îmbătrânire.

10. Cartofi: Pentru a scapa de pielea neagră de la subsoară luați o felie de cartof și frecați-l pe subsuoară timp de aproximativ 10 minute, apoi clătiți-l cu apă călduță. Cartoful are proprietăți acide ușoare care acționează ca un mare agent natural de albire. Deasemenea ajută la reducerea cearcănelor.