Toți trebuie să aibă în casă acest ulei: vindecă acneea, bun pentru riduri, puncte negre, te scapă de negi, herpes, dureri în gât și infecții ale unghiilor.

Uleiul de arbore de ceai este o esenta obținută din arborele de ceai australian Melaleuca alternifolia, obținută prin distilarea frunzelor, a devenit cunoscut în întreaga lume pentru proprietățile sale antiseptice și antimicrobiene. În plus, acesta are numeroase utilizări, atât pentru tratarea infecțiilor, cât și ca produs de curățenie.

Proprietăţile uleiului de arbore de ceai: 
– antibacterian potent, cu spectru larg
– antifungic, remarcat pentru eficiența sa împotriva Candida
– antiviral și antiparazitar cutanat
– purifiant, curăță pielea afectată de diferite infecții
– antiseptic
– stimulant şi tonic
– antiinfecţios general

Te ajută la:

  • purificarea și curățarea pielii
  • îngrijirea și igiena tenului gras, a tenului cu probleme
  • acnee juvenilă, acnee rozacee, eczeme, herpes
  • igiena pielii în general
  • abces cutanat, infecţii localizate
  • erupţii cutanate, inclusiv în zona scutecelor
  • plăgi şi piele suprainfectată
  • afte bucale, gingivite, igienă orală
  • mătreaţă, scalp cu probleme
  • igienă intimă
  • curățarea suprafeţelor, a lenjerie.

Cum se folosește:

  • este un produs ce nu se folosește de regulă ca atare pe piele, însă o serie de specialiști în aromaterapie pot recomanda aplicarea uleiului nediluat, local, pe porțiuni mici de piele
  • ca ingredient în preparate cosmetice se folosește în dozaj uzual de 0,5-2%
  • ca ingredient se poate include în felurite preparate cosmetice: clansere, seruri, măști, creme și loțiuni, unguente, balsamuri
  • se pot prepara de asemenea: cremă de scutece, frecții pentru scalp, seruri concentrate cu aplicație locală, deodorante, geluri antiseptice
  • în igienă orală sub formă de gargară, în pastă de dinţi sau în apă de gură
  • ca ingredient în diferite soluţii de curățare a suprafețelor în cămin sau câteva picături pe un burete umed cu care se poate igieniza în baie orice zonă inclusiv toaleta sau tamburul mașinii de spălat
  • câteva picături în baia de şezut în caz de micoze sau 1% adăugat în gelul de igienă intimă
  • nediluat, pe zonele restrânse problematice (coșuri), aplicat punctualcu ajutorul unui tampon de bumbac sau al unui beţişor cu vată, de două ori pe zi.

Sinergii speciale:

  • cu ulei esențial de oregano și salvie pentru efectul antiinfecțios
  • cu ulei esențial de palmarosa, busuioc, cimbru și dafin pentru efectul antifungic
  • cu ulei esențial de lămâie în igiena orală
  • cu ulei esențial de lavandă și ulei de chimen negru pentru efectul anti-acneic
  • cu ulei esențial de pin silvetru și lemongrass pentru dezinfectarea suprafețelor din baie și a toaletei
loading...