Trebuie să știi și tu acest TRUC! A turnat peste carnea crudă BICARBONAT DE SODIU. Motivul? Te va lăsa fără cuvinte! Vezi aici…

Bicarbonatul de sodiu are o grămadă de utilizări în casă şi în bucătărie, dar, în acest video, vei vedea cum este folosit la frăgezirea cărnii.
Frăgezirea cărnii este un proces pe care cei mai mulţi dintre cei pricepuţi în alte gătitului l-au dus la măiestrie.
Nimeni nu vrea fripturi ţări şi cărnuri cauciucate.
Vârstă, hrană, sexul şi animalului, precum şi localizarea anatomicămuşchiul de la nivelul membrelor inferioare pot duce la o carne mai rigidă, mai tare, cu capacitate mică reţină apă.
Câteva metode de frăgezire – cum o faci mai moale şi mai uşor de gătit?
Prin tăiere / tocare / ciocan pentru gătit
Prin Gătire tip slow-cook – la foc mic, timp îndelungat, apă şi aburul ajută
Prin marinare : de exemplu cu iaurt, chefir, kiwi, oţet, zeamă de lămâie, oţet, vin
Prin folosirea bicarbonatului, o linguriţă la 500 grame de carne
Cu grăsimea animalului sau unt adăugat la gătitfrăgezeşte
Cu sucul de papaya sau ananas ce au papaină sau bromelina şi degradează proteinele
Câteva idei de combinaţii bune la frăgezire :
Vinul alb cu carne de pui, peste sau fructe de mare, vinul roşu cu carnea de vită, carne de porc cu zeamă de portocale cu porc, porc sau pui cu ananas sau papaya, peste cu zeamă de lămâie.
Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne.
La punctul 4 în video găseşti utilizarea bicarbonatului.
Se masează bucată de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi se lasă la frigider trei-cinci ore. La final, se curată bine. Folosind acest TRUC, vei obţine o carne mult maifragedă.
Alte utilizări interesante ale bicarbonatului găseşti în acest video. O ţi placă.
Bicarbonat de sodiu pentru revigorarea plantelor
Pur şi simplu adaugă o linguriţă de bicarbonat la o cană de 2 litri de apă, amestecă bine, apoi udă florile cu
această apă.
Florile îţi vor mulţumi iar tu vei observă o îmbunătăţire în scurt timp.
Bicarbonat de sodiu pentru arsuri ale pielii
Adaugă puţin bicarbonat în apă cu gheaţă, amestecă bine, apoi înmoaie un bandaj în această apă. Aplică bandajul înmuiat direct pe arsură. Această procedura va calmă arsurile cât aiclipi.
Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosului emanat de consumul de usturoi sau ceapă
Dacă ai mâncat ceapă sau usturoi şi îţi este teamă respiraţia ta va fi urat mirositoare, nu trebuie ţi faci griji. Ia un pahar cu apă, amestecă-l cu o linguriţă de bicarbonat, apoi gargară cu această combinaţie. Respiraţia ta va fi cu adevărat reîmprospătată.
Bicarbonat de sodiu pentru frăgezirea cărnii
Aplică bicarbonat de sodiu pe carnea pe care vrei o prepari, apoi bag-o la frigider şi las-o stea circa 2-3 ore. La final, înainte te apuci o găteşti, scoate-o din frigider, spăl-o şi ai obţinut o carne extrem de fragedă, tocmai bună pentru a fi gătită.
Bicarbonat de sodiu pentru menţinerea unui miros plăcut în şifonier
Umple o şosetă cu câteva linguri de bicarbonat de sodiu apoi plasează acea şosetă în şifonier. Acest procedeu îţi va menţine un miros proaspăt în şifonier şi în plus, va ţine ladepărtare şi moliile.

loading...
loading...