Astăzi v-am pregătit un dulce delicios și rapid, din ingrediente ieftine! Familia mea l-a savurat pe nerăsuflate și sper să vă placă și vouă!
Ce ingrediente am folosit pentru plăcinta cu mere, de post:
-mere 1kg, -margarina 250gr, -500 gr făină, -3 linguri zahar, -nuca 200gr, -scortisoara macinata, -esenta rom, -stafide, -1 lingurita bicarbonat, -1 plic praf de copt, -zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Într-un bol în care am stors zeama de la o lămâie, am adaugat praful de copt și bicarbonatul de sodiu, iar amestecul rezultat l-am turnat peste margarina. Am adăugat făina, 3 linguri de zahar, 200 ml de apă și am frământat aluatul, pe care l-am dat la frigider.
Între timp am curatat și tocat merele, pe care le-am pus la călit. Peste acestea am adaugat zahar și scorțisoara dupa gust, nucă, stafide și esenta de rom. Am lăsat la călit până când merele au inceput să se inmoaie.
Aluatul l-am împărțit în 2 bucăți egale. Am întins prima bucata până când am obtinut o foaie subtire, pe care am pus-o pe fundul tăvii. Am turnat deasupra compozitia cu merele călite, iar apoi am acoperit cu cealalta foaie de plăcintă.
Am uns cu ulei, am presarat zahar pe deasupra și am băgat la cuptor pentru 30-40 de minute.
Plăcinta de post este gata și este absolut delicioasă! Vă urez pofta buna!