Unii preoţi spun că este păcat ca doi tineri să se împreuneze în zilele de miercuri, vineri, duminică şi în timpul postului. Ce părere aveţi despre această afirmaţie? Doi tineri …
Despre avort
-
-
Nu putem să ne dăm cu părerea asupra viitorului. Dacă da, care sunt argumentele? Eu am dat un exemplu practic, din cele ce cunosc. Probabil sunt şi altele. Eu mai …
-
Când dragostea celuilalt vă fură liniştea, vă fură pacea, vă fură bucuria, opriţi relaţia! Ce vi se va întâmpla dacă mai continuați:
de ortodoxiaCum să mă deschid faţă de ceilalţi, să aleg o anumită persoană pentru o relaţie şi până unde trebuie să meargă relaţia? Care e limita într-o relație? Asta cu deschisul …
-
Părintele Arsenie Papacioc este considerat unul din cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei. Acesta vorbește despre păcatul avortului, gravitatea acestuia și sfaturi femeilor ce au făcut această greșeală. Ce canon …
-
Copiii care mor nebotezaţi, din motive independente de voinţa părinţilor sau a preoţilor, se pot considera părtaşi la botezul dorinţei, ca şi drepţii Vechiului Testament, sau prin analogie cu vindecările …
-
Avorturile la cerere nu se ivesc din senin. Ele apar pe fondul crizei de sarcină, o perioadă dintre cele mai dificile din viața unei femei. Criza de sarcină este accentuată …
-
Întrebare: Părinte, pentru ce sunt aşa de tensionate relaţiile dintre părinţi şi copii şi de ce sunt atâtea divorţuri? De ce a dispărut iubirea, pacea şi buna înţelegere care exista …
-
CALUL TROIAN – Vaccinul – Vaccinurile salvează vieți. dar să fie omologate, securizate și verificate ! Militați pentru deschiderea Institutului Cantacuzino! Nu pentru Nevaccinare! Adu-mi vaccin bun, făcut de specialiști …
-
Ca să reziste, membrii familiei să facă 4 lucruri împreună, ca să fie unire, pace, înţelegere şi fericire:
de ortodoxiaIubirea între bărbat şi femeie – familia – trebuie să fie veşnică şi nefăţarnică. (Părintele Arsenie Boca) Căsătoria, ca legătură naturală pe viaţă între un bărbat şi o femeie, a …
-
La întrebarea: „Când începe educația copiilor?”, teologia ortodoxă răspunde că încă de la conceperea lor, din perioada intrauterină. Ba chiar am putea spune că și mai devreme, de la „împrietenirea” …