Chiftelutele de cartofi pot fi preparate în mai multe moduri, insa astazi vă sugerăm să le faceți într-o versiune delicioasă și, de asemenea, foarte sănătoasă.
ingrediente:
2 dovlecei medii, 4 cartofi, 2 cepe,1 ou, 2 linguri de făină
1 lingură de ulei de floarea-soarelui, sare, piper, cimbru, 5 catei de usturoi (pasati)
În plus, față de secretul nostru principal, razuirea cartofului, mai avem si razuirea dovlecelului, sau mai exact frecarea dovlecelului pe razatoarea mica pana devine o pasta. Combinatia cu ceapa, oul, făina și condimentele ii dau o savoare deosebita care te invita la o masa sanatoasa, si de asemenea sunt foarte usor de digerat.
Mod de preparare:
Se curăță, se clăteste și se prăjește dovlecelul dat prin răzătoarea cu ochiuri mari. De asemenea, se curata, se spăla și se usuca cartofii și ceapa. Se amestecă împreună și se scurg intr-o sită. Adaugati toate ingredientele rase intr-un castron. Adaugati putina faina, ulei, si condimente. Amestecati foarte bine, si formati chiftelute pe care le aplatizati. Se incalzeste uleiul si se pun chiftelutele la prajit. Se pot pune si la cuptor, daca doriti cu continut redus de grasime.
Veti putea sa impreuna cu cei dragi o masa copioasa si foarte gustoasa! Pofta buna!
Vezi si reteta pentru chiftelute de cartofi cu cimbru si usturoi:
Chiftelutele de cartofi sunt foarte gustoase si satioase, astfel vei putea manca in perioada postului, dar si in orice alta perioada, o mancare sanatoasa si gustoasa. Iata de ce ai nevoie:
Ingrediente:
7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi, 2 morcovi fierti si răzuiţi, 1 legatura ceapa verde, o legătură de pătrunjel sau marar, tocat mărunt, sare si piper după gust, un varf de cimbru uscat(optional), 3 căţei de usturoi răzuiţi, 50 g pesmet, ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Cartofii si morcovii se pun la fiert cu tot cu coajă si după ce au fiert se lasă la răcit. După ce s-au răcit se decojesc şi se dau prin răzătoarea mică. Intr-un bol se amestecă compozitia de cartof si morcov cu mărarul tocat mărunt si ceapa verde tocata marunt, se adaugă sare si piper după gust, 4 linguri de pesmet, usturoiul răzuit sau pisat, cimbrul. Se omogenizează bine ingredientele si se formează chifteluţele. Le puteti face plate, sau le puteti forma cu lingura. Dacă doriti le mai puteti trece incă o dată prin pesmet.
Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei si se intorc cu grija până se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe un servetel de bucătărie să se absoarbă uleiul in exces.
O variantă sănătoasă ar fi să puneti chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei dar vor iesi putin mai tari si uscate.