Dacă te-ai săturat de zacusca de la micul dejun și nu știi ce să mai faci de post, am găsit noi o rețetă uimitoare pe care o împărtășim cu tine! Sandwich de post cu vine! O bunătate! Uită-te numai cum arată, dacă ai îndoieli! Vânăta previne cancerul şi bolile de inimă și alungă insomniile şi stările de nervozitate! Salvează repede rețeta:
Sandwich de post cu vine
O reteta de post delicioasa!
INGREDIENTE
1 vanata
150 gr tofu afumat
100 gr margarina
4-5 linguri pesmet
2 linguri verdeturi proaspete(ceapa si usturoi verde, marar, patrunjel, menta, oregano)
zeama de lamaie
Taiati vinetele, rosiile si tofu in rondele de 5 cm
Formati sandwich-uri alternand straturile de vinete, rosii si tofu
Intr-o tigaie topiti margarina, adaugati verdeturile tocate marunt, pesmetul si amestecati usor pana se omogenizeaza
Stropiti sandwich-urile cu zeama de lamaie pe ambele parti si dati-le apoi prin amestecul de pesmet si verdeturi
Incingeti plita de la Sandwich-maker sau, daca nu aveti unul, de la cuptor si asezati usor sandwich-urile
Inchideti capacul, dar fara sa presati. Veti vedea ca se va forma o crusta crocanta pe ambele parti. Rotiti sandwich-urile astfel incat sa se rumeneasca uniform.
Serviti sandwich-urile de vinete stropite cu crema de otet balsamic si putina verdeata. (www.bucataras.ro)
***
Vânăta previne cancerul şi bolile de inimă. Iată şi alte beneficii uimitoare pe care le aduce
În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin potasiu – mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu – cunoscut pentru rolul său de combatere a stresului, calciu – pentru întărirea sistemului osos, vitamina A şi C pentru sistemul imunitar. Specialiştii sunt de părere că delicioasele vinete reprezintă alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorită conţinutului foarte mare de apă. În această perioadă, nutriţioniştii ne sfătuiesc să recurgem la consumul salatei de vinete, atât pentru potolirea foamei, cât şi a setei. Legumele sunt bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi.Aceste legume sunt indicate şi în alimentaţia persoanelor care vor să ţină cure de slăbire, datorită numărului mic de calorii (circa 20 de calorii la 100 g).
Printre alte beneficii ale consumului de vinete se numără:
Prevenirea bolilor cardiovasculare
În testele efectuate pe animale s-a demonstrat că sucul de vânătă scade nivelul colesterolului şi relaxeayză pereţii vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină.
Vinetele, pe locul doi în terapia anticancer
Datorită conţinutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol si antivirale.
Studiile recente clasează vinetele pe locul doi, după varză, în terapia de prevenire a cancerului. În privinţa substanţelor amare din compoziţia acestei legume, specialiştii semnalează efectele lor benefice asupra metabolismului şi a sistemului imunitar.
Alungă insomniile şi stările de nervozitate
De aceea, specialiştii recomandă persoanelor nelinistite şi agitate să includă în meniul lor cât mai multe preparate cu vinete.
Recomandate şi diabeticilor
Şi persoanele cu diabet se pot bucura de efectele acestei legume, cu conţinut scăzut de zaharuri (4 g/100g).
Atenţie cum le preparaţi!
Singura condiţie este să nu le consumăm prăjite, cu mult ulei sau sub formă de salată cu sos de maioneză. Specialiştiil spun că cel mai bine este să pregătim vinetele la grătar sau salată. Atunci când le preparăm pe grătar, vinetele se taie rondele, se sărează şi se adaugă puţine ierburi aromate. Dacă optăm pentru salată, după ce coacem vinetele, le lăsăm să se scurgă şi, apoi, sucul rezultat îl aruncăm, pentru că are un gust amărui. Delicioasele legume se combină, apoi, cu un sos sănătos, preparat din ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie. Nu se recomandă consumul de salată de vinete cu maioneză sau cu mult ulei
Tratamente minune pentru curăţarea ficatului şi pentru detoxifiere
Pentru curăţarea ficatului: tăiaţi în cubuleţe 200 g pătlăgea vânătă, curăţată de coajă, şi puneţi-le într-o sticlă cu gura mai largă, în care aveţi un litru de vin alb sec. Lăsaţi la macerat cinci zile, agitând dimineaţa şi seara, apoi strecuraţi. Beţi câte o linguriţă din acest preparat înainte de fiecare dintre cele trei mese principale. Tratamentul continuă până la epuizarea preparatului.
Pentru detoxifiere: puneţi într-o cratiţă 30 g de cubuleţe din vinete şi o jumătate de litru de apă rece. Fierbeţi zece minute, apoi lăsaţi la infuzat încă pe atât. Strecuraţi. Acest ceai se ia de trei ori pe zi între mese, timp de trei săptămâni. Urmaţi această cură la fiecare schimbare de anotimp, mai ales că aceste legume sunt pe locul doi, după varză, în prevenirea cancerului. (doctorulzilei.ro)