Laptele crud de capră este un remediu vechi de mii de ani. Chiar Hipocrate îl numește ”esență vindecătoare” sau ”lichid miraculor”.
Laptele de capră nu doar întărește imunitatea, ci restabilește echilibrul tuturor factorilor fizici și psihici de care omul are nevoie. De asemenea, el ameliorează afecțiunile cardio-vasculare și intestinale, oprește din evoluție cancerele în stare incipientă după un tratament de 120 de zile.
Laptele de capră este net superior celui de vacă sau de oaie, deoarece are un conținut foarte mare de minerale și oligoelemente, capra fiind unul dintre puținele animale care nu fac cancer. Oamenii din vechime preferau laptele caprelor roșii, considerând că este singurul capabil să vindece cancerul, însă cu condiția să fie consumat crud. El trebuie consumat nefiert, cât mai repede după ce a fost muls.
Astfel, laptele devine un medicament care înlătură slăbiciunea și redă vigoarea chiar din timpul bolii. El este util și persoanelor sănătoase, recomandându-se 200 ml de lapte de capră crud pe zi pentru întărirea imunității. Iar împotriva osteoporozei și a astrofiilor musculare, se recomandă brânza din lapte de capră roșie asociat curei cu lapte crud.
Pentru energizare și mineralizare, este recomandat să consumăm 200 ml de lapte dimineața și 200 ml seara, la un sfert de oră după masă, timp de 5-10 zile. Pentru bolnavii de cancer tratamentul este următorul: 200 ml cu un sfert de oră înainte de masa de dimineață, 250 ml cu o jumătate de oră înaintea mesei de prânz și 250 ml cu un sfert de oră înainte de cină, timp de 120 de zile. Iar în cazul copiilor laptele trebuie diluat în proporție de 30% cu ceai de mușețel. La fel se va proceda și în cazul adulților cu afecțiuni cronice ale colecistului sau ficatului, în prima săptămână a tratametului.
Pentru oricare dintre cele 3 forme de administrare, în fiecare zi se vor lua două lingurițe cu miere de salcâm sau mană, una la 10:00 iar cealaltă la 16:00, pe toată durata tratamentului.
Sursa: Leacuri și Rețete Mănăstirești
Alte beneficii ale laptelui de capră
Inca din timpuri stravechi, in toate culturile, laptele de capra era considerat un veritabil medicament natural.
Consumul de lapte de capra, preventiv sau curativ, creste imunitatea organismului, inlatura oboseala, mentine nivelul tensiunii in limite normale si previne imbatranirea.
Laptele de capra ofera o sumedenie de beneficii pentru sanatate si are foarte putine efecte secundare negative, spre deosebire de cele intalnite in cazul consumului de lapte de vaca.
De ce laptele de capra este mai sanatos decat cel de vaca
Vacilor crescute in ferme le sunt administrate antibiotice, furaje modificate genetic, hormoni de crestere si alte substante toxice, astfel incat nu este de mirare ca multi dintre consumatori de lapte de vaca se confrunta cu flatulenta, balonare si alte forme de indigestie.
Slabeste sanatos: Bauturi din doua ingrediente care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus
La polul opus, caprele mananca sanatos, prin urmare dau un lapte sanatos. Caprele mananca de sus, alegand cei mai fragezi lastari si muguri de pe ramurile cele mai inalte ale copacilor si plantelor, loc in care pesticidele sunt rareori folosite.
Pe timpul iernii furajele folosite frecvent pentru a hrani caprele sunt la fel de sanatoase: fan natural si cereale.
Laptele de capra are un continut mai scazut de lactoza cu 0,2-0,5% fata de laptele de vaca. Lipidele sunt prezente in laptele de capra sub forma unor globule cu dimensiuni mai mici decat cele din laptele de vaca, fapt ce contribuie la un metabolism lipidic mai eficient. Forma in care se afla lipidele in laptele de capra, alaturi de cantitatea mai redusa de lactoza, contribuie la o mai buna digestibilitate a acestuia.
In comparatie cu laptele de vaca, in cel de capra se gasesc cantitati mai mari de acizi grasi cu lanturi scurte si medii: acid caproic, caprilic, capric, lauric, ceea ce recomanda laptele de capra in sindroame de malabsorbtie, rezectii intestinale, malnutritii ale sugarilor, hiperlipoproteinemii etc.
4 bauturi de primavara pentru slabire si detoxifiere. Scapa de kilograme!
Laptele de capra contine cantitati mai mari de acizi grasi mono- si polinesaturati decat laptele de vaca. Prezenta acestor acizi grasi mono- si polinesaturati este esentiala intr-o dieta echilibrata care contribuie la un stil de viata sanatos.
Datorita compozitiei si structurii proteinelor din laptele de capra, acest tip de lapte si produsele obtinute din el (produse acidofile si branzeturile) sunt mult mai usor de digerat pentru consumatori si chiar mai usor de tolerat de unele persoane cu alergie la compusii din laptele de vaca.
De asemenea, laptele de capra are un continut ridicat de calciu. In compozitia lui intra calciul, fosforul, potasiul, magneziul precum si importante cantitati de vitamina A, B1, B2, si C.
Beneficiile consumului de cacao: Iata de ce este recomandat sa bei o cana in fiecare seara!
Specialistii spun ca laptele de capra previne anemia si demineralizarea osoasa, inlatura slabiciunea si reda organismului puterea de a lupta cu boala.
Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine un acid organic puternic, care opreste evolutia cancerului in stadiul incipient.
Consuma lapte de capra la micul dejun
Incepe-ti ziua cu o cana de lapte de capra, alaturi de 50 g de cereale integrale sau biscuiti digestivi si fructe. Astfel iti asiguri carbohidratii complecsi necesari micului dejun, toti aminoacizii esentiali, o cantitate semnificativa de fibre dar si lipidele necesare transportului vitaminelor A, D, E si senzatiei de satietate.
Notă importantă: Materialele de sănătate prezente pe acest site au caracter pur informativ. Înainte de a începe un tratament naturist, trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Plantele sunt, în general, un mod sigur de a consolida și tonifia organismul, remediile naturiste sau nutriționale sunt alternative viabile, dar ar trebui sa discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice fel de tratament.