Mâncarea de conopidă cu pătrunjel este o alegere sănătoasă pentru Postul Paștelui.
Pentru preparare aveți nevoie de:
- 1 conopidă potrivită (700 g)
- 2-3 cartofi medii
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingură de ulei
- sare
- piper măcinat
- boia iute
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 lingură bulion
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tocăm fin ceapă curăţată şi spălată în prealabil. Tăiem ardeiul gras cubuleţe. Curăţăm cartofii, îi spălam bine şi îi tăiem cuburi.
Conopida o rupem buchetele şi o spălam sub jet de apă. Punem ceapă la călit în uleiul încins. Când începe să se înmoaie, se adauga ardeiul gras, cartofii şi conopida. Amestecăm uşor câteva minute, apoi stingem cu apă cât să cuprindă legumele şi punem cimbru şi foaia de dafin.
Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă 15 minute. Se adauga bulionul, sare, piper, boia iute şi mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Servim mâncarea presărată cu pătrunjel verde.