Tocana mănăstirească este, poate, cea mai simplă rețetă de post, dar este extrem de gustoasă.
Dacă vrei o masă rapidă și foarte bună, tocana mănăstirească ar trebui să fie pe lista ta. Este hrănitoare datorită legumelor pe care le conține și îți oferă energia necesară pe parcursul zilei.
Această mâncare reprezintă un prânz pe care toată lumea îl adoră, iar de acest lucru te vei convinge singur, după ce vei gusta prima oară.
Ingrediente de care ai nevoie pentru 8 porții:
– 5 dovlecei de mărime medie
– două cepe mari
– 5 morcovi
– 5 ardei grași
– 6 roșii mari și suculente
– 150 de grame de ciuperci
– trei cartofi mari
– o legătură de pătrunjel
– o legătură de mărar
– sare și piper după gust
Mod de preparare:
Se curată ceapă, se tăie mărunt și se pune la călit în 3-4 linguri de ulei și puțină apa.
Se spăla roșiile, se decojesc, se tăie mărunt și se adaugă peste ceapă. Focul se da la minim.
Cartofii și morcovul se spăla, se curată de coajă și se tăie cubulețe, după care se adaugă în vasul de pe foc și se lasă la fiert timp de 10 minute.
Între timp se curată ciupercile și se tăie felii, iar dovleceii și ardeii se tăie cubulețe. Se adaugă toate aceste legume în oală și se lasă la fiert.
De cele mai multe ori nu este necesar să adaugi apa, deoarece roșiile lasă foarte mult suc.
Totuși ar trebui să verifici dacă lichidul din vas este suficient pentru că toate legumele să fiarbă complet.
La final se adaugă pătrunjelul și mărarul tocat și se asezonează tocană mănăstireasca cu sare și piper după gust.
Poftă bună!