Rețetele de post sunt la mare căutare în această perioadă. Dintr-o mare varietate de mâncăruri de post, de preferat sunt autenticele rețetele mănăstirești. Spre exemplu, pâinea pustnicească este un aliment sănătos, nu necesită coacere și este cunoscută sub numele de ”medicamentul călugărilor”.
Pâinea pustinească, despre care însuși Sfântul Antonie cel Mare, părintele Ghelasie spunea: „Mânca o astfel de pâine şi a trăit peste 100 de ani.”
Pâinea pustnicească este o pâine necoaptă, care se prepară din făină integrală sau din uruială. Această pâine are numeroase beneficii de sănătate și chiar se spune că ar putea vindeca leucemia.
Ingrediente
Ingrediente:
1 kg de faină integrală (de grau sau secara, de orz, porumb, de tărâțe sau de ovăz),
apă
Mod de preparare:
Se toarnă treptat apa peste făină până se obține un aluat tare și se lasă la dospit circa 7-8 ore, după care poate fi consumată că atare. Pentru a o face mai sfărâmicioasa, se adaugă și puțin mălai de porumb și puțin orez. Poate fi consumată și sub formă de pesmet, în supe și ciorbe. Nu se coace. Pentru gust, aluatul poate fi amestecat cu fructe, cu semințe sau condimente.
Pâinea pustnicească este un aliment pe cât de simplu, pe atât de sănătos. Pentru toţi cei care o folosesc, această pâine este aducătoare de sănătate, dar şi de har, motiv pentru care aceasta se consumă în post şi în rugăciune.
Pâine care ar vindeca leucemia și afecțiunile cerebrale
Despre bolile asupra cărora ar acționa ca prin minune s-a scris mult. După 60 de zile de tratament cu pâine pustnicească şi hrană nepreparată termic, toate toxinele din corp se elimină şi orice boală este învinsă. Potrivit taifasuri.ro, cele mai spectaculoase rezultate s-au obţinut în vindecarea completă a leucemiei şi a afecţiunilor cerebrale.
Despre Sfântul Antonie cel Mare, părintele Ghelasie spunea: „Mânca o astfel de pâine şi a trăit peste 100 de ani. Mulţi pustnici, ajungând să folosească pâinea coaptă, s-au îmbolnăvit, făcând carenţe de hrănire. Această pâine aduce o ameliorare îndeosebi în bolile psihice şi în potolirea patimilor”.