Am găsit cea mai bună reţetă de pizza de post! Toate ingredientele sunt la îndemâna ta! Sunt multe reţete, dar cu aceasta chiar nu dai greş! Copiii tăi se vor linge pe degete! Chiar e o bunătate
Pizza de post
Iata ca ne aflam in ceea ce consider eu cea mai frumoasa perioada a anului. Daca ar fi sa aleg intre Paste si Craciun pot sa spun ca inclin subiectiv pentru prima varianta. Pentru simplul fapt ca de cele mai multe ori de Craciun, mai toti sunt plecati sau isi planifica cine stie ce excursii. Asa ca Pastele a ramas acel moment de familie. Acel moment in care ne adunam cu totii la masa, povestim si mancam preparate pentru care ne pregatim intai psihic cu cateva zile inainte si care ne iau aproape o zi intreaga sa le si gatim. Pastele pentru mine reprezinta singurul moment din an cand toata familia este la un loc. Sunt mai mereu plecat si mai mereu am treaba si din punctul asta de vedere i-am cam neglijat pe apropiati ce-i drept. Va impartasesc mai jos o reteta de pizza de post. Stiu ca multi tineti, va incurajez si promit ca pana la sfarsitul Postului sa nu postez nimic de dulce.
INGREDIENTE
Pentru Aluat (3 buc)
575 g faina + 50 g extra faina pentru framantat
5 gr drojdie proaspata
310 ml apa calduta
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
50 ml ulei de masline extravirgin
Pentru topping:
100 gr tofu afumat
100 gr cascaval „Tofu”
8-10 buc rosii uscate
50 g masline negre
50 g masline verzi
9 linguri pesto cu rosii si busuioc
piper negru – dupa gust
9-10 frunze oregano proaspat
3 buc ciuperci
3 lingurite ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:
Dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin;
Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule;
Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens;
Lasati-o la dospit acoperita cu un prosop pentru o ora;
Introduceti coca apoi in frigider pentru 24 de ore, acoperita cu folie de plastic;
Tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte;
Radeti cascavalul din tofu si tofu afumat;
Portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul sitei de pizza sau a tavii (pe care puneti putina faina in prealabil, ca sa evitam lipirea;
Puneti blatul pe sita;
Peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc;
Adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru;
Repetati acelasi proces de inca doua ori pentru restul blaturilor;
Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti pizza inauntru pana vedeti ca s-a rumenit pe margini – daca aveti o sita, ea se va patrunde mai bine la baza. De altfel prin aceasta metoda puteti vedea mai bine daca s-a copt in totalitate sau nu. Scoateti-o din cuptor si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra
Pofta buna !
Bucataras.ro